تاریخچه دستگاه اسپرسو ساز
اولین دستگاه برای تهیه اسپرسو در سال 1884 توسط آنجلو موریوندو از تورین ایتالیا ساخته و ثبت شد .دستگاه اسپرسو ساز طرح بهبود یافته در 28 آوریل 1903 توسط لوئیجی بزرا ثبت شد.
بنیانگذار شرکت La Pavoni حق ثبت اختراع را خریداری کرد و از سال 1905 دستگاه های اسپرسو را به صورت تجاری در مقیاس کوچک در میلان تولید کرد.
دستگاه اسپرسو همچنین ممکن است دارای یک چوب بخار باشد که برای بخارپاشی و کف کردن مایعات (مانند شیر) برای نوشیدنی های قهوه مانند کاپوچینو و کافه لاته استفاده می شود .
دستگاه های اسپرسو ممکن است بصورت بخار، پیستون ، پمپ محرک یا پمپ هوا باشند ،یا دستی یا خودکار باشند.
مکانیسم درایو
متغیر بودن ظرفیت آسیاب ، میزان فشاری که برای سفت کردن آسیاب ها استفاده می شود یا خود فشار می تواند برای تغییر طعم اسپرسو استفاده شود.دستگاه اسپرسو ساز
پیستون محور
دستگاه اسپرسو ساز پیستون محور یا اهرم محور در ایتالیا در سال 1945 توسط آشیل گاگیا ،توسعه یافت .
این طرح به طور کلی از یک اهرم استفاده می کند که توسط اپراتور، پمپ می شود تا آب گرم را تحت فشار قرار داده و آن را از طریق قهوه ارسال کند.
عمل تولید یک شات اسپرسو به طور عامیانه کشیدن شات نامیده می شود ، زیرا این دستگاه های اسپرسو با اهرم نیاز به کشیدن یک دسته بلند برای تولید شات دارند. گاهی اوقات به دستگاه های اسپرسو ساز اهرمی ،دستگاه های اسپرسو دستی گفته می شود.
دو نوع ماشین اهرم وجود دارد. 1 -طراحی پیستون دستی 2 – پیستون فنری.
در پیستون دستی ، اپراتور مستقیماً آب را از طریق محوطه عبور می دهد.
در طراحی پیستون فنری ، اپراتور برای کشش فنر کار می کند ، که فشار را برای اسپرسو (معمولاً 8 تا 10 بار ) تحویل می دهد.
بخار محور
دستگاه اسپرسو ساز از نوع بخار، وسیله ای است که یک دیگ بخار معمولی به چهار سر لوله وصل می شود تا چندین نوع قهوه به طور همزمان درست شود.
این طرح هنوز هم امروزه در ماشینهای مصرف کننده ارزان قیمت استفاده می شود ، زیرا نیازی به قطعات متحرک ندارد.
همچنین ، ماشینهای بخار در مقایسه با پمپ های محرک، فشار زیادی برای استخراج تولید نمی کنند.
این باعث می شود که کرم ، مشخصه اسپرسو ، کیفیت پایین تری داشته باشد.
پمپ محور
به جای استفاده از نیروی دستی ، یک پمپ موتور محرک نیروی لازم برای دم کشیدن اسپرسو را تأمین می کند.
دستگاه اسپرسو ساز به گونه ای ساخته شده اند که آب را مستقیماً از منبع آب سرد ، معمول در تاسیسات تجاری یا از مخزن جداگانه ای که باید با آب پر شود ، می پذیرند.
مورد دوم بیشتر در تاسیسات تجاری با حجم کمتر و دستگاه های اسپرسو خانگی رایج است.
با توجه به فشار پمپاژ بالا و کنترل دقیق جریان مورد نیاز ، نوع خاصی از پمپ های الکتریکی که معمولاً استفاده می شود به عنوان پیستون برقی شناخته می شود.
با نیروی پمپ هوا
در سال های اخیر دستگاه اسپرسو ساز با پمپ هوا پدیدار شدند.
این ماشین ها از هوای فشرده برای وارد کردن آب گرم به داخل قهوه استفاده می کنند.
آب گرم معمولاً از یک کتری یا قمقمه ترمو اضافه می شود.
یکی از مزایای ماشین های پمپ هوا این است که بسیار کوچکتر و سبک تر از ماشین های برقی هستند.
آنها اغلب دستی و قابل حمل هستند.
اولین دستگاه پمپ هوا AeroPress بود که توسط آلن آدلر ، مخترع آمریکایی اختراع شد و در سال 2005 معرفی شد.
قطعات ماشین
یک دستگاه اسپرسو معمولی فقط یک سر گروه دارد ، در حالی که ماشینهای حرفه ای محبوب ، مانند دستگاههایی که در کافی شاپ های تجاری استفاده می شوند ، می توانند از یک تا هفت دستگاه را در خود جای دهند.
در طول فرآیند استخراج یک قاشق اسپرسو ، آب گرم تحت فشار از طریق سر گروه خارج می شود.
سر گروه شامل سوراخ های زیادی (دوش) است که سعی می کنند آب تحت فشار را به طور مساوی بر روی سطح آسیاب ها در سبد portafilter توزیع کرده و در نتیجه به یک سطح مقطع یکنواخت برسند.ویژگی های دستگاه اسپرسو ساز
یک پورتافیلتر (یا دسته دسته) به سر گروه ماشین های اسپرسو نیمه اتوماتیک و پیستونی متصل می شود و پودر قهوه را در سبد خود حمل می کند.
معمولاً برای حفظ گرما بهتر از برنجه ساخته می شود و توسط یک دسته پلاستیکی یا چوبی به آن متصل می شود.
پورتافیلتر با واشر دستگاه اسپرسو مهر و موم ایجاد می کند و آب گرم با فشار بالا را از طریق قهوه هدایت می کند.
اتوماسیون
به ماشینهایی که دارای پمپ ، سنسور ، سوپاپ و آسیاب هستند تا فرآیند دم کش خودکار شود ، عموماً اتوماتیک گفته می شود .
-
نیمه خود کاربرای رساندن آب به جای نیروی دستی از پمپ استفاده کنید. فشار باقیمانده دم در سبد از طریق یک شیر سه طرفه آزاد می شود.
-
هنگامی که مقدار برنامه ریزی شده آب از متر عبور کرده است ، پمپ خاموش می شود. سنگ زنی و ضربه زدن هنوز دستی است.
-
عملکرد خودکاراین دستگاه ها به طور خودکار قهوه را آسیاب می کنند ، آن را تفت می دهند و شات اسپرسو را استخراج می کنند.
-
اپراتور فقط باید قیف حبوبات را پر کند و در صورت عدم اتصال دستگاه به خط آب ، آب را به مخزن اضافه کنید.
برخی از مدلها دارای یک دستگاه اتوماتیک برای کف کردن و پخش شیر هستند.
دستگاه های فوق اتوماتیک توانایی تمیز کردن و آسیاب دستی قهوه را از بین می برند که ممکن است بر کیفیت اسپرسو تأثیر بگذارد.